Inloggen Mijn Offerte Handelskwekerij Piet van 't Wout bv | Realisering van uw groene ideeën. Wij zorgen er voor. Realisering van uw groene ideeën

MEDITERRANE PLANTEN

ABUTILON
Ruim uitgroeiende struiken met cultivars in diverse kleuren met een fraai ingesneden blad en een enorme bloeirijkheid van april tot november. De bloemen klokvormig met een duidelijke bloembodem die de kelk gedeeltelijk omsluit.


Plantcode: ABUTILON
ABUTILON `Kentish Belle`
Klimmende vorm met een grote groeikracht en bloeirijkheid. Takken en twijgen purperkleurig; bloemen geel-oranje met een rood kelkblad.


Plantcode: Abkbelle
ACACIA mimosa
Bladhoudende bomen of grote struiken met opmerkelijke, samengestelde bladeren die zich bij aanraken direct samenvouwen. Geliefd vanwege de massale bloei met trossen diepgele bloemen in het vroege voorjaar.


Plantcode: ACMIMOSA
ACCA sellowiana
Bossige bladhoudende struik met grijsgroene bladeren met een witte onderzijde. Rijkbloeiend met trossen rozerode bloemen met een bundel rode meeldraden in het centrum in juni-juli. Vruchten als ovale groene citroenen, eetbaar, rijp in october-november.


Plantcode: ACSELLOW
AGAPANTHUS umbellatus `Albus`
Bekende vaste plant met lange, smalle, wintergroene bladeren en uit het centrum groeiende forse bloemtrossen van witte, trompetvormige bloemen aan lange, kale stelen in juli tot september.


Plantcode: AGUALBUS
AGAPANTHUS umbellatus subsp. `ovatus`
Als vorige doch met violetblauwe bloemen.


Plantcode: aguovatu
AGAVE americana
Rozetvormige vetplant met lange, iets gedraaide, vlezige bladeren met een scherpe eindpunt en een gestekelde bladrand. Bladkleur grijzig groen.


Plantcode: AGAMERIC
AGAVE americana `Variegata`
Als vorige, doch met een lichtgele bladrand.


Plantcode: AGAAVARI
ALBIZIA julibrissin
Bladverliezende boom met een brede, parasolachtige kroonvorm. Bladeren dubbeldeveerd en mimosa-achtig, iets blauwgroen gekleurd. Bloemen als fijne borstels met een gele basis, overlopend naar rood aan de uiteinden. Fraaie terrasboom voor een transparante schaduw.


Plantcode: ALJULIBR
ARBUTUS unedo
Bladhoudende struik met glimmende, donkergroene bladeren en een ruwe en donkerbruine bast van stam en takken. Bloeit in najaar en winter terwijl de vruchten van het vorige seizoen rijpen tot oranje-gele bolletjes in trosjes.


Plantcode: ARUNEDO
BOUGAINVILLEA glabra `Sanderiana`
Sterk verhoutende struik met lang aanblijvend blad, in Nederland winterkaal. Zeer populaire struik vanwege de overdadige bloei met prachtig gekleurde schutbladeren in cyclaamrood.


Plantcode: BOGSANDE
BRUGMANSIA suaveolens
Struikachtige plant met grote bladeren en vooral geliefd vanwege de enorme, trompetvormige, sterk geurende bloemen die in Nederland in de tweede helft van de zomer tot het najaar in diverse kleuren verschijnen.


Plantcode: BRSUAVEO
CALLISTEMON citrinus
Tot 3 meter hoge, brede bladhoudende struik met zeer smalle, groene bladeren. Bloemen helderrood in lange trossen als lampepoetsers, in juni.


Plantcode: CACITRIN
CAMELLIA japonica
Tot 4 meter hoge, bladhoudende struik met grote, leerachtige, donkergroene bladeren en in het vroege voorjaar zeer opvallende, roosachtige bloemen in vele tinten van zuiver wit tot dieprood, vaak ook gestreept of gespot.


Plantcode: CAJAPONI
CAMELLIA sasanqua
Als vorige, doch in de herfst bloeiend met geurende bloemen in roze, rood, paars en wit; ook enkelbloemig met 6-8 bloembladeren en een bundel gele meeldraden.


Plantcode: CASASANQ
CASSIA corymbosa
Struik met slappe takken die meestal als opgebonden plant wordt gebruikt; bladeren smal, met 2 of 3 paren bijéén; bloemen zeer talrijk, helder geel in de tweede helft van de zomer.


Plantcode: CACORYMB
CERATONIA siliqua
grote, wintergroene, mediterrane struik met glimmend donkergroen blad en glimmende bruine peulen.


Plantcode: CESILIQU
CHAMAEROPS humilis
Fraaie dwergpalm met bij oudere planten een korte stam; bladeren als fijne waaiers, heldergroen, 60 tot 90 cm lang; bloeit in ons klimaat sporadisch.


Plantcode: CHHUMILI
CHOISYA ternata
Dichte, 2 m hoge, wintergroene struik met een ronde habitus. Bladeren drietallig, glimmend donkergroen. Bloemen wit, heerlijk geurend in trossen in de voorzomer, vaak met een nabloei in de herfst.


Plantcode: CHTERNAT
CINNAMOMUM camphora
Wintergroene struik met grote, ovale, glanzende bladeren die roodachtig uitlopen. Ouder blad kleurt naar donkergroen met blauwgrijze nuances.


Plantcode: CICAMPHO
CITRUS limonia
Wintergroene struik met een bossige habitus en groene takken waaraan heldergele citroenen rijpen.


Plantcode: CILIMONI
CITRUS reticulata(nobilis)
Wintergroene struik met een bossige habitus en groene takken waaraan de feloranje vruchten rijpen.


Plantcode: CIRETICU
CITRUS sinensis
Struik met wintergroene, bossige habitus en groene takken waaraan de grote, feloranje vruchten rijpen.


Plantcode: CISINENS
CORDYLINE australis
Wintergroene plant met aan de top van de stam een veel smalle, zwaardvormige, harde bladeren.


Plantcode: COAUSTRA
CUPRESSUS sempervirens `Stricta`
Dit is de extreem zuilvormige cypres van Toscane die als ornamentale zuil voor veel doeleinden geschikt is en al vanaf de oudheid in mediterrane streken voor het accent in het landschap en de formele tuinarchitectuur zorgde. Zeer dichte plant met een donkergroene kleur.


Plantcode: CUSSTRIC
CYCAS revoluta
Palm-achtige, langzaam groeiende plant met op oudere leeftijd een korte, dikke, soms meerstammig stam. Bladeren groot, sierlijk uitstaand met zeer veel smalle zijblaadjes, leerachtig en glimmend donkergroen.


Plantcode: CYREVOLU
DIOSPYROS kaki
Grote struik of boom met grote, glanzende bladeren en zeer opvallende, eetbare tomaat-achtige vruchten. Bladeren in de herfst uitbundig verkleurend naar geel-oranje-rood-purper.


Plantcode: DIKAKI
DRACAENA draco
Langzaam groeiende, stamvormende plant met naar alle kanten uitstaande, breed-zwaardvormige bladeren in een blauwgroene kleur en met een stekende bladtop.


Plantcode: DRDRACO
DRACAENA indivisa
Enkelstammige plant met naar alle kanten uitstaande, zeer brede, zwaardvormige bladeren in een dichte bundel.


Plantcode: DRINDIVI
ERIOBOTRYA japonica
Winterharde struik of breedkronige boom met grote, eironde bladeren met duidelijke nervatuur en adering; in de vroege herfst met geurende, witte bloemen. Vruchten geel, eetbaar.


Plantcode: ERJAPONI
EUCALYPTUS globulus
Grote, fraaie boom of een spaarzaam vertakte struik met blauwgroene, scherp gerande bladeren die aan jonge planten zilvergrijs gekleurd zijn.


Plantcode: EUGLOBUL
EUCALYPTUS gunnii
Meest algemene soort met een kegelvormige habitus en een dichte plantvorm. Bladeren klein, rond en glanzend. Bloemen wit met een duidelijk zichtbare bundel gele meeldraden midden in de zomer.


Plantcode: EUGUNNII
FICUS carica
Prachtige grote struik of kleine boom voor tegen een warme zuidmuur; bladeren groot, mooi handvormig; vruchten zeer smakelijk en goed houdbaar.


Plantcode: FICARICA
FICUS nitida `Retusa`
Zeer grote, wintergroene, breed uitstaande, boom met smal tot breed, donkergroen blad. vormt luchtwortels.


Plantcode: FINRETUS
JACARANDA mimosifolia
Bladverliezende, middelgrote boom of grote struik met breed, dubbelgeveerd, tot 45 cm lang blad. Bloemen groot, klokvormig, helder blauwviolet met wit, in pluimvormige trossen, Bloeit vlak voor het uitlopen van het blad.


Plantcode: JAMIMOSI
LAGERSTROEMIA indica
Meestal flinke, opgaande struiken of op stam veredelde boompjes met een afbladderende stamschors. Bladeren 3-6 cm lang, donkergroen met een purperrode herfstkleur. Bloemen in dikke trossen, talrijk en met witte, rode, roze en zalmkleurige tinten.


Plantcode: LAINDICA
LAURUS nobilis
Wintergroene struik met een zeer dichte structuur die in allerlei vormen kan worden gesnoeid. Bladeren leerachtig, 5-10 cm lang, donkergroen en zeer aromatisch.


Plantcode: LANOBILI
LIGUSTRUM delavayanum
Dichtbossige wintergroene liguster met kleine ronde tot ovale blaadjes. Wordt in zeer veel verschillende vormen geknipt.


Plantcode: LIDELAVA
LIGUSTRUM japonicum
Japanse liguster met grotere, glanzende bladeren en witte bloemen in trossen van juli tot september. Geel- en zilverbonte cultivars zijn voorhanden.


Plantcode: LIJAPONI
MAGNOLIA grandiflora `Galissonnière`
Mooie wintergroene boom met grote geurende bloemen
Wintergroene boom of struik met grote, glanzend, donkergroene bladeren en grote, geurende, crêmewitte bloemen. Boom kan tot grote afmetingen uitgroeien.


Plantcode: MAGGALIS
MYRTUS communis subsp. `tarentina`
Een fraaie compacte rijkbloeiende vorm met smalle bladeren en witte bessen. Bloeit in de herfst met roze getinte bloembladeren en een fontein van witte meeldraden.


Plantcode: MYCOMMUN
NANDINA domestica
Strak opgroeiende, sterk op bamboe gelijkende, struik met niet vertakkende takken en grote, samengestelde bladeren die in voor- en najaar roodachtig verkleuren. Bloemen klein, crêmewit, in grote pluimen. Vruchten rood, alleen na een warme zomer.


Plantcode: NADOMEST
NERIUM oleander
Wintergroene struik of kleine boom met smalle, donkergroene bladeren. Bloemen opvallend, in trossen met heldere kleuren in wit, roze, geel, zalm en rood gedurende de zomer. Rijkbloeiend. Sterke plant voor aan de kust.


Plantcode: NEOLEAND
OLEA europaea
Meestal grillig gevormde struik met grijze takken en kleine, mosgroene blaadjes met een zilvergrijze onderzijde. Bloemen geurend, klein en wit, gevolgd door groen-bruine vruchten.


Plantcode: OLEUROPA
OSMANTHUS fragrans
Prachtige bossige struik voor een beschutte en warme plaats in de tuin. Zeer rijk bloeiend met heerlijk geurende crêmewitte bloemen in korte pluimen over de gehele plant verdeeld, aan het einde van de zomer.


Plantcode: OSFRAGRA
PHOENIX canariensis
De algemeen bekende palm met een schubbige stam en een fontein van grote, samengestelde bladeren met smalle blaadjes vanuit de top van de stam. Zeer karakteristieke plant.


Plantcode: PHCANARI
PHORMIUM `Bronze Baby`
Tot 1,5 m hoog opgroeiende vorm met bronsbruine bladeren.


Plantcode: PHBBABY
PHORMIUM tenax
Bossige, wintergroene struik met alle zwaardvormige bladeren uit de basis van de plant groeiend. Voldoet zeer goed in de kuststreek.


Plantcode: PHTENAX
PHORMIUM tenax `Variegatum`
Tot 1,5 m hoog opgroeiende vorm met smalle, gele bladranden.


Plantcode: PHTVARIE
PINUS pinea
Typische den op stam uit het mediterrane gebied met een brede, afgeplatte bol op een kale stam.


Plantcode: PIPINEA
PITTOSPORUM tobira
Hoge, dicht vertakkende struik met omgekeerd-eironde, donkergroene bladeren. Bloemen sterk geurend, crêmewit in april-juni. Kan in de kuststreek goed groeien.


Plantcode: PITOBIRA
PITTOSPORUM tobira `Nanum`
Als de soort, doch met een ronde dwergvorm.


Plantcode: PITNANUM
PLUMBAGO auriculata
Sterk vertakkende klimstruik die ook over rotsen en muren groeit. Wintergroen met eivormige bladeren en talrijke, phlox-achtige bloemen in trossen gedurende de gehele zomer.


Plantcode: PLAURICU
PUNICA granatum
Grote struik voor een warme plek in de tuin. Bladeren langwerpig, glimmend donkergroen, koperkleurig bij het uitlopen en geel in de herfst. Bloemen met kreukelende bloembladeren, rood tot oranjerood, in de knop rood; juni-juli, gevolgd door eetbare vruchten.


Plantcode: PUGRANAT
QUERCUS ilex
Bladhoudende boom of grillige struik uit het mediterrane gebied met een bolronde kroon en groene bladeren met een zilveren onderzijde.


Plantcode: QUILEX
QUERCUS suber
Meestal een kort-stammige, wijd spreidende boom met een dikke, ruwe, kurkachtige schors. Vooral deze schors maakt de boom zeer karakteristiek en schilderachtig. Bladeren glimmend donkergroen met grijze onderzijde.


Plantcode: QUSUBER
SCHINUS molle
Snelgroeiende, wintergroene boom met hangende twijgen en ingesneden bladeren. Bloemen geelwit in kleine trossen in het voorjaar, gevolgd door rozerode bessen in de late zomer en herfst.


Plantcode: SCMOLLE
SEQUOIA sempervirens
Snelgroeiende, bladverliezende conifeer die in Californië een hoogte van rond de 100 m kan bereiken. Schors kenmerkend bruinoranje en zacht. Bladeren plat, gepunt en in spiralen geplaatst.


Plantcode: SESEMPER
STRELITZIA nicolai
Wintergroene plant met zeer grote bladeren (tot 3 m lang) aan uitbuigende stelen vanuit de basis. Door de zomer heen regelmatig witte of blauwe bloemen producerend.


Plantcode: STNICOLA
STRELITZIA reginae
Als vorige, doch met kleinere, lang-eironde, grijsgroene bladeren en grijsblauwe bloemen met opgaande, oranje bloembladeren als de kop van een kraanvogel.


Plantcode: STREGINA
TRACHELOSPERMUM jasminoides
Wintergroene klimplant met donkergroene, puntige bladeren. Bloemen zeer talrijk en spectaculair wit, tussen mei en juni, met vaak een nabloei in het najaar. Plant moet worden aangebonden.Bloemen geuren heerlijk.


Plantcode: TRJASMIN
TRACHYCARPUS fortunei
Wintergroene palm met een takloze stam en een fontein van grote, waaiervormige bladeren die vrijwel tot aan de basis zijn ingesneden.


Plantcode: TRFORTUN
VIBURNUM tinus
Zeer bossig groeiende wintergroene plant met ovaal-langwerpig, donkergroene bladeren. Bloemknoppen in de herfst rozerood, bloemen wit. Er zijn diverse kleurvormen beschikbaar.


Plantcode: VITINUS
WASHINGTONIA robusta
Grote palm, met kale stam met aan de top ongeveer 30 grote, waaiervormige, groen tot grijsgroene bladeren.


Plantcode: WAROBUST