Inloggen Mijn Offerte Handelskwekerij Piet van 't Wout bv | Realisering van uw groene ideeën. Wij zorgen er voor. Realisering van uw groene ideeën

MEDITERRANE PLANTEN (0/20 van 63)

123
Abutilon
Ruim uitgroeiende struiken met cultivars in diverse kleuren met een fraai ingesneden blad en een enorme bloeirijkheid van april tot november. De bloemen klokvormig met een duidelijke bloembodem die de kelk gedeeltelijk omsluit.
Plantcode: ABUTILON
Onbekend
Abutilon 'Kentish Belle'
Klimmende vorm met een grote groeikracht en bloeirijkheid. Takken en twijgen purperkleurig; bloemen geel-oranje met een rood kelkblad.
Plantcode: ABKBELLE
Onbekend
Acacia mimosa
Bladhoudende bomen of grote struiken met opmerkelijke, samengestelde bladeren die zich bij aanraken direct samenvouwen. Geliefd vanwege de massale bloei met trossen diepgele bloemen in het vroege voorjaar.
Plantcode: ACMIMOSA
Onbekend
Acca sellowiana
Bossige bladhoudende struik met grijsgroene bladeren met een witte onderzijde. Rijkbloeiend met trossen rozerode bloemen met een bundel rode meeldraden in het centrum in juni-juli. Vruchten als ovale groene citroenen, eetbaar, rijp in october-november.
Plantcode: ACSELLOW
Onbekend
Agapanthus umbellatus 'Albus'
Bekende vaste plant met lange, smalle, wintergroene bladeren en uit het centrum groeiende forse bloemtrossen van witte, trompetvormige bloemen aan lange, kale stelen in juli tot september.
Plantcode: AGUALBUS
Onbekend
Agave americana
Rozetvormige vetplant met lange, iets gedraaide, vlezige bladeren met een scherpe eindpunt en een gestekelde bladrand. Bladkleur grijzig groen.
Plantcode: AGAMERIC
Onbekend
Agave americana 'Variegata'
Als vorige, doch met een lichtgele bladrand.
Plantcode: AGAAVARI
Onbekend
Albizia julibrissin
Bladverliezende boom met een brede, parasolachtige kroonvorm. Bladeren dubbeldeveerd en mimosa-achtig, iets blauwgroen gekleurd. Bloemen als fijne borstels met een gele basis, overlopend naar rood aan de uiteinden. Fraaie terrasboom voor een transparante schaduw.
Plantcode: ALJULIBR
Onbekend
Arbutus unedo
Bladhoudende struik met glimmende, donkergroene bladeren en een ruwe en donkerbruine bast van stam en takken. Bloeit in najaar en winter terwijl de vruchten van het vorige seizoen rijpen tot oranje-gele bolletjes in trosjes.
Plantcode: ARUNEDO
Onbekend
Bougainvillea glabra 'Sanderiana'
Sterk verhoutende struik met lang aanblijvend blad, in Nederland winterkaal. Zeer populaire struik vanwege de overdadige bloei met prachtig gekleurde schutbladeren in cyclaamrood.
Plantcode: BOGSANDE
Onbekend
Brugmansia suaveolens
Struikachtige plant met grote bladeren en vooral geliefd vanwege de enorme, trompetvormige, sterk geurende bloemen die in Nederland in de tweede helft van de zomer tot het najaar in diverse kleuren verschijnen.
Plantcode: BRSUAVEO
Onbekend
Callistemon citrinus
Tot 3 meter hoge, brede bladhoudende struik met zeer smalle, groene bladeren. Bloemen helderrood in lange trossen als lampepoetsers, in juni.
Plantcode: CACITRIN
Onbekend
Camellia japonica
Tot 4 meter hoge, bladhoudende struik met grote, leerachtige, donkergroene bladeren en in het vroege voorjaar zeer opvallende, roosachtige bloemen in vele tinten van zuiver wit tot dieprood, vaak ook gestreept of gespot.
Plantcode: CAJAPONI
Onbekend
Camellia sasanqua
Als vorige, doch in de herfst bloeiend met geurende bloemen in roze, rood, paars en wit; ook enkelbloemig met 6-8 bloembladeren en een bundel gele meeldraden.
Plantcode: CASASANQ
Onbekend
Cassia corymbosa
Struik met slappe takken die meestal als opgebonden plant wordt gebruikt; bladeren smal, met 2 of 3 paren bijéén; bloemen zeer talrijk, helder geel in de tweede helft van de zomer.
Plantcode: CACORYMB
Onbekend
Ceratonia siliqua
grote, wintergroene, mediterrane struik met glimmend donkergroen blad en glimmende bruine peulen.
Plantcode: CESILIQU
Onbekend
Chamaerops humilis
Fraaie dwergpalm met bij oudere planten een korte stam; bladeren als fijne waaiers, heldergroen, 60 tot 90 cm lang; bloeit in ons klimaat sporadisch.
Plantcode: CHHUMILI
Onbekend
Choisya ternata
Dichte, 2 m hoge, wintergroene struik met een ronde habitus. Bladeren drietallig, glimmend donkergroen. Bloemen wit, heerlijk geurend in trossen in de voorzomer, vaak met een nabloei in de herfst.
Plantcode: CHTERNAT
Onbekend
Cinnamomum camphora
Wintergroene struik met grote, ovale, glanzende bladeren die roodachtig uitlopen. Ouder blad kleurt naar donkergroen met blauwgrijze nuances.
Plantcode: CICAMPHO
Onbekend
Citrus limonia
Wintergroene struik met een bossige habitus en groene takken waaraan heldergele citroenen rijpen.
Plantcode: CILIMONI
Onbekend
123